Skip to content

El Club Història

A finals dels anys 70 en el Col·legi Públic de Sant Pere i Sant Pau s’organitzaven una gran quantitat d’activitats. L’Associació de Pares d’Alumnes de l’escola organitzaven moltes activitats extraescolars on gairebé participava el cent per cent de l’alumnat. Igual que ara, l’esport concentrava la major quantitat de participants. Aquella associació de pares estava presidida per un salmantí d’arrels però tarragoní d’adopció, D. Alfonso Periáñez Riesco, que havia format un gran equip de col·laboradors voluntaris.

En aquesta confluència de gent, D. José Àngel González “Pepe”, es va fer càrrec de la secció de voleibol. Un esport gairebé desconegut al barri per aquella època. De sobte aquest esport va començar a destacar sobre el altres. Esportivament els equips no anaven malament però el que més diferenciava aquest esports d’altres, era la fidelitat amb què els seus participants continuaven amb l’activitat any rere any.

Què tenia el voleibol que feia que la gent es “enganxés” d’aquella manera? Era la constància i saber fer de l’entrenador? La velocitat amb la qual s’aconseguien els èxits esportius? La mateixa idiosincràsia del voleibol? O simplement que la gent que es practicava el vòlei estaven tan ben avinguts que els companys d’equip es van convertir en amics i viceversa? …

Doncs bé, el primer èxit notable va ser l’any 1982 amb el subcampionat escolar infantil de Catalunya. Els nens i les nenes de l’escola es van anar fent grans i l’esport escolar es quedava curt per l’ambició i les ganes de continuar en aquest esport que aquells pioners mostraven. Al desembre de 1982 naixia des de la mateixa Associació de Pares d’Alumnes, el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau.

Els primers partits es celebraven a la mateixa escola. Però els diferents ascensos que el club va aconseguir en aquella època requerien d’una instal·lació coberta. El primer equip de club, alhora que seguia entrenant de 10 a 12 de la nit a les pistes de l’escola, havia de jugar com a local a Casal del Morell i més tard en el Nou Poliesportiu de Camp Clar.

Continuava el progressiu augment de participants i es va aconseguir que sota el mandat de l’alcalde Recasens es projectés un Pavelló al barri de Sant Pere i Sant Pau. L’alcalde Nadal el va inaugurar el 1990 i des de llavors tot va canviar … Es va fer un salt qualitatiu i quantitatiu dels participants, es van fer diversos equips per categoria tant en homes com en dones, fins i tot es va crear la secció de Bàsquet!

L’any 1991 es va pujar a la 1a Divisió Catalana i el 1992 ja jugàvem a la 1a DIVISIÓ NACIONAL, el 1996 a la DIVISIÓ D’HONOR, (màxim nivell de voleibol nacional), el 1997 ens vam proclamar CAMPIONS D’ESPANYA JUVENILS i el 2000 vam competir a Europa . Fins a la data som l’únic Club tarragoní a participar d’una Competició Europea, un èxit difícil de trobar en un altre club de barri de tot Catalunya.

Durant els següents 10 anys, vam jugar amb els millors equips nacionals en Superlliga i un júnior a 1ª Divisió, però la crisi i el terrible deute econòmic, ens obligava a renunciar a l’alta competició, retrocedir 20 anys, tornar als 90 i reiniciar-nos a la 1ª Divisió Catalana, era la temporada 2010/2011.

Iniciem l’assalt al DEUTE, any rere any, retallades, retallades i més retallades, sacrificis i més sacrificis, ningú a la gran família del club va deixar de fer-los.

Arribem a la temporada 2019-2020, atalaiant un futur que no tothom sap veure, amb 9 equips femenins i 7 masculins. El primer equip masculí en Superliga2, el primer equip femení camí de la 1ª Divisió Nacional i un planter il·lusionant, amb la majoria dels equips competint al més alt nivell autonòmic, la 1a Divisió Catalana. Amb opcions, com cada any, a les Fases Finals de Catalunya i d’Espanya.

Finalment, encara que no en importància, els EQUIPS ESCOLARS, que tan esplèndids resultats venen recollint a les competicions que organitza el CET. Gràcies a la iniciació, formació i promoció que fem amb el programa escolar VOLEIBOL A LA CARTA, tenim  participant a 17 escoles i 7 instituts.

Què ens manté vius? Les nostres arrels, la nostra herència, aquests 14 anys a l’elit del voleibol Nacional, aquesta participació EUROPEA (únic CLUB TARRACONENSE a aconseguir-ho), aquests 21 Campionats de Catalunya, 3 d’Espanya, una Copa FEV, una Copa Príncep, el planter i les escoles.

Somniem que, un cop superat el drama de la Covid-19, puguem reprendre les activitats que ens permetin complir el nostre 38è aniversari, el proper 23 de desembre, amb la imatge renovada, alegre i il·lusionant que la GRAN FAMÍLIA DEL CLUB VOLEIBOL SANT PERE I SANT PAU es mereix.

UNA NOVA ETAPA HA COMENÇAT I ESTAREM A L’ALÇADA!

JUNTS SEREM MÉS FORTS!

Trajectòria

1er éxito escolar. Campeones de Catalunya Infantil Masculino.
1980
Acta de Constitución del Club Voleibol St. Pere i St. Pau.
1982
Ascenso a 3ª División Catalana.
1985
Ascenso a 2ª División Catalana.
El Equipo femenino se fusiona con el C. V. Altafulla.
1986
Aumento de la base.
1987
Puesta en marcha del Campus de Voleibol y las escuelas de Voleibol.
1988
Creación de la Mascota y el primer escudo del Club.
Creación de la Sección de Baloncesto.
1989
Inauguración del Pabellón Municipal de St. Pere i St. Pau.
1990
Ascenso a 1ª División Catalana categoría masculina.
1991
Ascenso a 2ª División Catalana categoría femenina. Fusión con Reus Ploms.
Organización Fase de Ascenso a 1ª División Nacional
Ascenso a 1ª División Nacional.
X Aniversario del Club.
Debut de los primeros extranjeros: Los letones Ilmar Naglis y Oleg Guvarev
1992
Noche del Deporte. Mejor equipo Tarraconense (1ª vez).
1993
Cadete Masculino. Campeón de Catalunya.
1994
Cadete Masculino. Campeón de Catalunya, Bi-campeones.
Juvenil Masculino. Campeón de la Liga Catalana.
Senior Femenino. Ascenso a 1ª División Catalana
Juvenil Femenino. Campeón Territorial.
Cadete Femenino. Campeón Territorial.
1995
Campeones de 1ª División Nacional.
Campeones de Liga Catalana de División de Honor.
Ascenso a la División de Honor.
Noche del Deporte. Mejor equipo Tarraconense. (2ª Vez).
Gala Federación Catalana.
Mejor Club Catalán, se le concede la insignia de plata a Alfonso Periáñez.
1996
Organización de la Fase Final del Campeonato de España Juvenil Masculino.
Campeones de España Juvenil.
Mejor jugador: Gustavo Saucedo.
XV Aniversario del Club.
Gala Federación Catalana. Mejor Club Catalán (2ª vez).
Mejor Jugador Catalán: Àlex Vadnov.
Mejor Entrenador: José Ángel González Rioja "Pepe".
Equipo Cadete Femenino Campeón de Catalunya.
1997
Copa S.M. El Rey. Campeones de Fase Sector (G. Canaria). Acceso a semifinales.
Recepción Ayuntamiento de Tarragona al equipo Cadete Femenino Bi-Campeón de Catalunya.
1998
Copa S.M. El Rey. Por 2º año Semifinalistas.
Recepción con SSMM Los Reyes de España.
1999
Equipo Junior. Subcampeón de Catalunyaa. Juega la Fase Final de Ascenso a 1ª Nacional.
Equipo Junior. Campeón de la Fase. Ascenso a 1ª División Nacional.
Por primera vez clasificados para el Play-off título de la Liga de División de Honor.
4º clasificado por primera vez un equipo de Tarragona se clasifica para jugar competición europea.
Gran Gala del Deporte del Siglo XX Premiado como Mejor Club; Mejor Directivo, Alfonso Periáñez; Mejor jugador: Àlex Aguiló.
El Mayor reto del Club: organización de la 2ª fase de la copa confederación Europea de Voleibol.
2000
Gala del Deporte Tarraconense: Mejor Labor Deportiva; Mejor Directivo, Alfonso Periañez; Mejor Entrenador: Vladimir Bogoevski; Mejor Jugador: Alfonso Periáñez Jr.
2001
Descenso en la Liga FEV.
Campeonato de Catalunya Cadete Masculino. "Promoción" Campeones.
Liga Catalana de Div. de Honor. campeones.
Alfonso Periáñez es galardonado por el Ayuntamiento de Tarragona con el Diploma de Servicio Distinguidos.
2002